PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Oönskad hårväxt och ett hopp om permanent hårborttagning är något som de flesta av oss känner igen.

Oavsett om du har hår på benen, ansikte, rygg, bikinilinje eller någon annanstans på kroppen förstår vi din frustration. Du har med stor sannolikhet redan försökt plocka, raka, vaxa och använt andra metoder som oftast ger tillfälliga resultat och till och med kan vara smärtsamma samt irritera huden.

Klinik Forma erbjuder nu en revolutionerande metod för permanent hårborttagning som är mer skonsam och effektiv än hårborttagning med traditionell laser.

 

Våra hårborttagningsbehandlingar (Soprano Ice Platinum)

På kliniken erbjuder vi permanent hårborttagning med didodlasern Soprano Ice Platinum. Det är en av de bästa hårborttagningsmaskinerna på marknaden med en avancerad teknologi som möjliggör snabbare, säkrare och behagligare behandlingar än vad som tidigare varit möjligt.

Ingen annan metod tillgänglig idag är lika effektiv för hårborttagning som laser och vår avancerade laser är både skonsam och permanent då den skadar hårsäckarna som vi behandlar.

Har du testat laser för hårborttagning tidigare kommer du uppleva en stor skillnad med denna maskinen. Vår laser är nämligen i stort sett SMÄRTFRI oavsett vilket område som behandlas. I värsta fall kan man uppleva att det blir varmt på känsliga kroppsdelar.

Är du intresserad i permanent hårborttagning?

Vi erbjuder permanent hårborttagning på följande orter:

– Hårborttagning (laser) Jönköping

Du bokar smidigt behandlingar online och får gärna kontakta oss om du har frågor. Glöm inte att vi även erbjuder andra behandlingar, däribland fillers och botox.

Vem kan behandlas med Sporano Ice Platinum

Det fantastiska med vår permanenta hårborttagning är att ALLA hudtyper och hudfärger kan behandlas; från riktigt ljus hud till riktigt mörk hud. Detta möjliggörs då lasern jobbar med 3 våglängder: 755 nm, 810 nm och 1064 nm. Du kan inte behandlas om du har vita hår helt utan pigment samt röda hår. 

Maskinen går att använda även på sommaren på solad hud och du kan utan risk sola redan 48 timmar efter behandlingen. Givetvis biter lasern även på inväxta hårstrån och irriterade hårsäckar.

Med tre olika våglängder i en och samma enhet blir det som tre maskiner i en vilket ger oss möjligheten att anpassa varje behandling efter din specifika hudtyp.

INFÖR BEHANDLING

Soprano Ice Platinum är som sagt en skonsam metod för permanent hårborttagning. Trots detta finns det vissa saker du måste tänka på innan behandlingen för att du ska uppnå så bra resultat som möjligt.

Vi rekommenderar att du:

– Rakar behandlingsområdet dagen innan din bokade tid (om inte du och din behandlare kommit överens om annat).
– Inte solar dagarna innan behandling (du får ej vara solbränd men brun är okej).
– Inte använder brun-utan-solprodukter 1 vecka innan.
– Inte använder pincett, vax eller epilering minst 4 veckor innan behandlingarna.
– Väntar med behandling om du har irritation eller sår på området som skall behandlas, eller har en pågående infektion i huden.

OBS! De första 48h efter behandling får behandlingsområdet inte utsättas för direkt solljus, därför är det viktigt att du använder solskydd med hög SPF dagarna efter varje behandling.

 

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS

En lyckad och permanent hårborttagning kan bara uppnås när håret är i tillväxtfas. Därmed bör man inte att behandla när håret är i vilofas eller övergångsfas.

Av kroppens hår är bara ca. 30 % i växtfas samtidigt. Om behandling ges inom rätt växtcykel kan man räkna med att ca. 30 % av håret på behandlingsområdet elimineras på en behandling. Däremot väcker man även ca. 10 % sovande hårsäckar och därför blir slutresultatet att 20 % av håret tas bort på en behandling. Det finns således ingen maskin eller metod på marknaden som kan reducera din hårväxt på mindre än 6-8 behandlingar; då det hade varit biologiskt omöjligt.

Detta gäller en genomsnittsperson och det finns undantag där fler eller färre behandlingar krävs.

Behandlingsintervaller:

För att uppnå bästa tänkbara resultat är det viktigt att dessa intervaller följs noggrant och att du som kund inte hoppar över någon behandling. Permanent hårborttagning fungerar bäst om behandlingen pågår cirka 6-8 gånger i en uträknad intervall.

ANSIKTE: Behandling efter 4-5 veckor
ARMHÅLOR: Behandling efter 4-6 veckor
BEN: Behandling efter 10-12 veckor
ÖVRIGA KROPPSDELAR: behandling efter 6-8 veckor

Följer du inte riktlinjerna kan du heller inte räkna med ett tillfredsställande resultat. Du får möjlighet att bekräfta behandlingstiderna och kan gå igenom processen i detalj under din konsultation på kliniken.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

Vill du försäkra att behandlingen får full effekt och att du blir nöjd med slutresultatet bör du tänka på följande under de första dagarna efter varje behandling.

– Vi rekommenderar att du inte bastar eller badar 24h då det kan leda till irritation.
– Vid behov kan du använda Aloe Vera-gel på området för att lugna huden.
– Man får inte sola utomhus eller i solarium 48h efter behandlingen.
– Endast rakning mellan behandlingarna gäller, ej vaxning, plockning eller epilering.
– Lokal rodnad eller svullnad kan förekomma efter behandling men försvinner inom några timmar (se punkt 3 vid besvär).

Normalt behövs 6-8 behandlingar inom ett bestämt intervall för att säkerställa att behandlingen sker i rätt växtcykel vilket är mycket viktigt för att uppnå maximalt resultat.

Begränsningar och risker med permanent hårborttagning

Det finns vissa begränsningar och risker som är associerade med permanent hårborttagning. Du bör inte behandla med laser under följande förhållanden:

– Om du är gravid
– Om du fått en roaccutan-behandling de senaste 6 månaderna
– Om behandlingsområdet är inflammerat eller infekterat
– Om du har solbränd hud (brun från solen är okej)
– Om du lider av ljuskänslighet eller äter mediciner som medför ljuskänslighet
– Om du tidigare haft hudcancer.
– Om du har aktiva implantat, ex pacemaker (rådfråga din läkare)

Om du är multisjuk eller om du äter flertal receptbelagda läkemedel behöver du rådfråga med din läkaren innan behandlingen genomförs. Därför fyller du alltid i en hälsodeklaration hos oss innan du påbörjar en behandling.

Stäng Meny