PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Oönskad hårväxt är något som de flesta känner igen. Oavsett om du har hår på benen, ansikte, rygg, bikinilinje, eller någon annanstans på kroppen, är chansen stor att du har plockat, rakat, vaxat eller försökt med andra metoder vilket kan leda till irritation och upplevelse av ökad hårväxt. Anledningarna att vilja ta bort hår är många men oavsett anledning har vi en permanent lösning för det. 

 

Kliniken erbjuder permanent hårborttagning med SOPRANO ICE PLATINUM, en utav marknadens bästa maskiner som tack vare dess avancerade teknologi kan utföra snabbare, säkrare och behagligare behandlingar än vad som tidigare varit möjligt.  Ingen annan metod är så effektiv, skonsam och snabb som laser då du faktiskt får ett permanent resultat på de hårsäckar vi skjuter på. För dig som har provat laserhårborttagning innan kommer du känna stor skillnad med denna maskin, den är i stort sett SMÄRTFRI överallt på kroppen med endast känsla av värme på känsligare delar tack vare dess inbyggda kylsystem.  

VEM KAN BEHANDLAS MED SOPRANO ICE PLATINUM

Det fantastiska med Soprano är att ALLA hudtyper och hudfärger kan behandlas, även ljusa hår samt mörk hud. Lasern fungerar på alla hudtyper och hudfärger tack vare att den jobbar med 3 olika våglängder: 755nm, 810nm och 1064 nm. Den biter även på inåtväxta hårstrån. Med tre olika våglängder i en och samma handenhet, blir den som tre maskiner i en! Maskinen går att använda även på sommaren på solad hud! Du kan sola 48 timmar efter behandlingen.

INFÖR BEHANDLING

Raka behandlingsområdet dagen innan din bokade tid om inte du och din behandlare kommit överens m annat.

Sola inte dagarna innan behandling (du får ej vara solbränd)

Använd inte brun-utan-solprodukter 1 vecka innan.

Använd inte pincett, vax eller epilering minst 4 veckor innan behandlingarna.

Vänta med behandling om du har irritation eller sår på området som skall behandlas, eller har en pågående infektion i huden.

De första 24h efter behandling får behandlingsområde inte utsättas för direkt solljus. Det är viktigt att du skyddar med SPF dagarna efter.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS

En lyckad och permanent hårborttagning kan bara uppnås när håret är i tillväxtfas, så det går inte att behandla när håret är i vilofas eller övergångsfas.

Av kroppens hår är bara ca 30% i växtfas samtidigt. Om behandling ges inom rätt växtcykel så kan man räkna med att ca 30% av håret på behandlingsområdet elimineras på en behandling, men man väcker ca 10 % sovande hårsäckar, så slutresultatet blir att 20% av håret elimineras på en behandling.

Det finns således ingen maskin eller metod på marknaden som kan reducera din hårväxt på mindre än 6 behandlingar eftersom att detta är biologiskt omöjligt. Detta gäller en genomsnittsperson.

Behandlingsintervaller

ANSIKTE: Behandling efter 4-5 veckor

ARMHÅLOR: Behandling efter 4-6 veckor

BEN: Behandling efter 10-12 veckor

ÖVRIGA KROPPSDELAR: behandling efter 6-8 veckor

För att få bästa tänkbara resultat är det viktigt att dessa intervaller följs noggrant och att du som kund inte hoppar över någon behandling. Permanent hårborttagning fungerar bäst om behandlingen pågår cirka 6-8 gånger i en uträknad intervall.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

Vi rekommenderar att du inte bastar eller badar 24h.

Vid behov kan du använda Aloe Vera gel på området.

Man får inte sola utomhus eller i solarium 48h efter behandlingen

Endast rakning mellan behandlingarna gäller, ej vaxning, plockning eller epilering.

Lokal rodnad eller svullnad kan förekomma efter behandling men försvinner inom några timmar

Normalt behövs 6-8 behandlingar inom en fixerad tidsperiod för att säkerställa att behandlingen sker i rätt växtcykel vilket är mycket viktigt för att uppnå maximalt resultat.

KONTRAINDIKATIONER

Du bör inte behandla med laser vid följande:

Graviditet

Roaccutan behandling de senaste 6 månaderna

Inflammation/infektion i behandlingsområdet

Solbränd hud (solbrun är okej)

Lider av ljuskänslighet eller äter mediciner som medför ljuskänslighet

Historia om hudcancer

Aktiva inplantat, ex pacemaker (rådfråga din läkare)

Vid sjukdom behöver du rådfråga med din behandlande läkare innan behandling.

Stäng Meny