PRP - Platelet rich plasma

PRP står för Platelet Rich Plasma och är en form av behandling som kan genomföras på ansikte, hud, hår och underliv. Vi på klinik Forma erbjuder samtliga och du kan läsa mer om varje specifik behandling nedan. En PRP behandling görs genom att plasma med tillväxtegenskaper utvunnet ur ditt eget blod används. Det är en blodplättsrik plasma och är en av de naturligaste anti-aging behandlingarna. 

När PRP injiceras stimuleras cellerna i området att producera nya, friska celler samt aktivera läkning och föryngring. Eftersom att PRP kommer från din egen kropp från början är risken för avstötning eller allergiska reaktioner minimal och du slipper att ha icke-biologiska ämnen i din kropp. En PRP behandling är ett bra alternativ för dig som vill göra en så naturlig klinikbehandling som möjligt med bra resultat. 

Enskilda behandlingar kostar 2500 kronor hos oss och kombinerar du en PRP behandling på två olika kroppsdelar eller med annan behandling får du ett paketpris.

Hur går en PRP behandling till?

Det första steget i behandlingen är att ta blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Med hjälp av en centrifug separeras de röda blodplättarna från den näringsrika plasman som innehåller trombocyter och stamceller, som stimulerar tillväxt. Med en väldigt tunn nål injiceras plasman i huden vid behandlingsområdet. Hos oss genomförs behandlingen av en estetisk läkare så du kan vara trygg att du är i säkra händer. 

Själva behandlingen tar ungefär 30-40 minuter och i vissa fall upp till 60 minuter. Generellt gör behandlingen inte ont och vi har bedövningssalva vid PRP behandling på huden. Det som kan kännas är en känsla av stickningar vid behandling av håret eller huden.

PRP för ansikte och hud

En PRP behandling i ansiktet eller huden kan göras på grund av flera anledningar. Vanligtvis på grund av att huden är skadad eller för att föryngra huden. Hudens kvalitet förbättras och behandlingen kan användas vid följande problem: 

Acne

Acneärr

Rynkor eller fina linjer

Slapp hud

Bristningar

Ärr

Hyperpigmentering

Rosacea

Ojämn hudton

Behandlingen kan med fördel kombineras med microneedling för att förstärka effekten på olika djup. Plasman som injiceras i ansiktet, halsen och övre bröstkorg ökar din cellförnyelse samt stimulerar nybildning av kollagen och elastin. Kollagen och elastin är beståndsdelar som bygger upp din hud  och håller huden fast, elastisk och återfuktad. Huden producerar eget kollagen men produktionen avtar efter du fyllt 25 år ungefär och försämras ytterligare om du utsätts för mycket sol eller röker. 

Fördelen med PRP behandling på huden är att du kan behandla områden med bristningar, ärr eller hyperpigmentering. Dessa områden kan ofta vara spridda på kroppen och inte i närheten av ansiktet.

PRP behandling hår

PRP behandling för håret är en vanlig metod vid håravfall eller tunnhårighet. När plasman injiceras i hårbotten stimuleras hårsäckarna vilket ökar hårväxten, förbättrar hårets kvalitet och hårstråna blir fylligare och tjockare. Du kommer tappa mindre hår och ditt hår kommer växa mer. Du ser resultat redan efter första behandlingen. För bästa resultat rekommenderas 3–6 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Då aktiveras kroppens egna processer optimalt och chansen för att stimuleringen fortsätter ökar. 

Behandlingen fungerar olika på olika personer. För en del håller resultatet under en väldigt lång period, medan andra har större tendens till håravfall och tunnhårighet. När vi träffas gör vi en konsultation för att se möjligheterna för PRP behandling på ditt hår.

PRP behandling underliv - O´shot

PRP behandlingen för underlivet kallas för O´shot, även kallad orgasmshot på grund av dess egenskaper och resultat. Behandlingen fungerar cellföryngrande och plasman som injiceras i underlivet stimulerar stamceller, kollagen och blodkärl i området. Återigen är kollagen en beståndsdel för att hålla underlivet återfuktat och spänstigt. 

Det är en skonsam och resultatrik behandling för dig som lider av torrhet, sämre eller obefintlig orgasm samt obehag eller smärta vid samlag. Alla dessa faktorer brukar leda till mindre sexlust, något som en PRP behandling enkelt kan åtgärda. Behandlingen är inte ett kirurgiskt ingrepp utan behandlingen sker vid slidöppningen, området vid urinöppningen och klitoris. Resultatet du kan förvänta dig är följande:

Ökad sexlust och njutning

Förstärkta orgasmer

Mindre torra slemhinnor 

Bättre elasticitet vid intimområdet

Minskat obehag eller smärta vid samlag

INFÖR DIN PRP-BEHANDLING

Dagarna innan din PRP behandling bör du se till att dricka mycket vatten. Det underlättar när vi ska ta blod från från dig. Utöver det bör du undvika att ta omega-3 tillskott eller äta mat med mycket omega-3. Det beror på att omega-3 kan fungera blodförtunnande vilket gör att risken för blåmärken under behandlingen ökar. Det är ingen fara utan mer en estetisk aspekt. Du bör heller inte ta värktabletter med ibuprofen senast 48 timmar innan din behandling av samma orsak. Ta heller inte blodförtunnande mediciner en vecka innan behandlingen. Undvik alkohol 24 timmar innan behandlingen.  

Inför behandling med PRP i hårbotten bör du duscha samma dag innan behandlingen. Vid PRP behandling i underlivet bör du vara mensfri. Skulle det vara något annat specifikt just du behöver tänka på innan behandlingen kommer vi meddela dig.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

Du skall undvika att ta på eller röra det behandlade området samt använda samma dag som behandlingen. Det beror på att det finns en infektionsrisk eftersom området kan vara skadad eller sårigt. 

Undvik träning och bastu i 48 timmar för att minska risken för svullnad i området. Försök att svettas så lite som möjligt generellt. För bästa resultat så bör du avvakta med att duscha i 24 timmar. Då får plasman längre tid att verka.

BIVERKNINGAR EFTER EN PRP-BEHANDLING

Likt många behandlingar på hud och hår kan det uppstå vissa biverkningar. Dessa är vanligtvis ofarliga. Biverkningar som kan uppstå efter en behandling är rodnad, svullnad och irritation i form av små röda märken vid behandlingsområdet. 

Du kan uppleva rodnad och ömhet i huden dagarna efter behandling. Därefter börjar huden att flagna eftersom cellförnyelsen är påskyndad och sker snabbare än normalt. Smörj gärna in huden med fuktkräm och avstå från skrubb och peeling under en vecka. Detta återgår efter några dagar när huden anpassat sig.

Om du inte följer råden efter PRP behandling finns risk för infektion i området. Detta förlänger läkeprocessen och kan ta lång tid att åtgärda. Dessutom finns en risk att behandlingens resultat försämras.

Stäng Meny