botulinumtoxin

Botulinumtoxin typ A som det egentligen heter (mer känt som botox), är ett läkemedel och används både i medicinskt syfte vid exempelvis huvudvärk och tandgnissling samt vid estetiskt syfte för oönskade rynkor. Botulinumtoxin har en avslappnande effekt på musklerna och verkar genom att det blockerar nervimpulser till musklerna som injiceras. När musklerna inte kan kontraheras lite starkt som de vanligen kan får man resultat i form av slätare hud samt minskat synliga rynkor

OMRÅDEN SOM KAN BEHANDLAS

De vanligaste behandlingsområdena med botulinumtoxin är bekymmersrynkan mellan ögonbrynen, de horisontella linjerna på pannan, kråksparkar kring ögonen samt ögonbrynslyft. Ytterligare områden som vi behandlar är näsrynkor, gummysmile, lipflip, sura mungipor, gropig haka, svettning armhålor samt tandgnissel. Resultat syns inte direkt utan kommer successivt och får full effekt ca 7-14 dagar efter behandlingen.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLING

· Du ska inte ha feber

· Du ska inte ha någon infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

· Du får inte vara gravid eller amma vid behandlingen

· För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol och NSAID preparat som ipren ca en vecka före behandling, samt omega 3 och omega 6 ca två veckor före behandling.

 

UNDER BEHANDLINGEN

30 minuter bokas av för varje behandling. Besöket börjar med en konsultation. Därefter får kunden fylla i en hälsodeklaration. Själva behandlingen tar ca 10 minuter. De vanligaste biverkningarna är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda och stickningar. I vissa fall förekommer huvudvärk under något dygn efter behandlingen.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

· Du skall undvika att ta på det behandlade området samt använda smink i 6 timmar efter behandlingen pga infektionsrisk

· Du bör undvika att träna 48 timmar.

· Du bör undvika direkt solljus de första 2 veckorna, använd gärna solskydd med hög spf

· Du skall undvika tryck på området i en vecka, ex massage eller ansiktsbehandling

HÅLLBARHET

Effekten av botulinumtoxin varar vanligtvis 3-4 månader och beror på behandlingsområde samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil samt hur starka muskler man har. Ex på män håller effekten vanligtvis kortare tid då de har starka muskler. Behandlas Du regelbundet med botox sitter effekten i längre och du behöver inte behandlas lika ofta. För att få så goda resultat som möjligt kan det vara bra att börja behandlas innan rynkorna blir för djupa

Stäng Meny