Botox

Botox – eller Botulinumtoxin typ A som det egentligen heter – är ett läkemedel och används både i medicinskt syfte vid exempelvis huvudvärk och tandgnissling samt vid estetiskt syfte och då framför allt för att bli av med rynkor.

Läkemedlet botox har en avslappnande effekt på musklerna och verkar genom att det blockerar nervimpulser till de muskler som injiceras med ämnet. När musklerna inte kan kontraheras lite starkt som de vanligen kan får man resultat i form av slätare hud samt minskat synliga rynkor.

Botox är idag en av de mest effektiva behandlingarna för rynkor och är något som erbjuds över hela världen. På följande sida har vi samlat information om botox, svarar på frågor om botox och läppar samt delat med oss av information om våra olika behandlingar och kliniker.

Områden som kan behandlas med botox

De vanligaste områden för botox är åldersrelaterade, det vill säga bekymmersrynkan mellan ögonbrynen, de horisontella linjerna på pannan, kråksparkar kring ögonen samt ögonbrynslyft. Dessa områden är inte bara de mest populära att behandla med botox med också där man i regel uppnår mest tillfredsställande resultat.

Ytterligare områden som vi behandlar med botox är näsrynkor, gummy smile (synligt tandkött), lipflip (tunn överläpp), sura mungipor och gropig haka. Som sagt kan botox även användas för medicinska syften och vi utför botoxbehandlingar för bland annat svettningar i armhålor och tandgnissel.

Många tänker att man förstorar läpparna med botox men det stämmer inte. Läppförstoringar görs framför allt med fillers, vilket vi också kan hjälpa dig med. Vi erbjuder även microbotox och flera andra behandlingar

Resultat syns inte direkt utan kommer successivt och får full effekt ca 7-14 dagar efter behandlingen. Effekten är inte heller konstant utan behöver upprepas med ett par månaders uppehåll för bästa resultat. Du får mer information om behandlingen, biverkningar och botox effekt vid konsultationen i samband med ingreppet.

Våra botoxbehandlingar

Har du rynkor du vill bli av med i ansiktet kan vi hjälpa dig. Botox är idag den mest effektiva antirynkbehandlingen som finns tillgänglig och vi är experter på att behandla just rynkor. Alla de behandlingar vi erbjuder, dels med botox och dels med andra läkemedel, utförs enligt konstens alla regler och följande gällande föreskrifter.

Vi erbjuder bland annat:

– Botox i Jönköping
– Botox i Växjö
– Botox i Skövde
– Botox i Ljungby

Du kan boka tid för botox av rynkor på valfri plats via bokningsplattformen här på hemsidan. På samma sida hittar du även adressen till våra kliniker samt kontaktuppgifter ifall du har frågor eller önskar en särskild typ av behandling som vi inte listat på vår webbplats.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLING

I likhet med alla skönhetsingrepp och behandlingar behöver du förbereda dig inför en botoxbehandling. Vi ser gärna att du läser igenom våra riktlinjer för att underlätta vid behandlingstillfället.

Vid behandlingstillfället måste du tänka på att:
– Du ska inte ha feber
– Du ska inte ha någon infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
– Du får inte vara gravid eller amma vid behandlingen

OBS! För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol och NSAID preparat som ipren ca en vecka före behandling, samt omega 3 och omega 6 ca. två veckor före behandling.

UNDER BEHANDLINGEN

För varje botoxbehandling du bokar med oss avsätts 30 minuters tid och varje besök inleds med en konsultation. Du fyller även i en hälsodeklaration innan behandlingen.

Därefter tar själva behandlingen ca 10 minuter och efteråt kan du fortsätta din dag precis som vanligt. De flesta biverkningarna från botox sker under första dagen eller ett par dygn efter. Vanliga biverkningar är kopplade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, irritation, klåda och stickningar. Vissa får även huvudvärk under dagarna precis efter behandlingen.

Skulle du uppleva andra eller allvarliga biverkningar uppmanar vi dig att kontakta oss på kliniken för råd. Vid akuta problem ska du kontakta sjukvården.

Att tänka på efter att du behandlats

För att säkerställa att resultaten av behandlingen håller så länge som möjligt bör du efterfölja våra riktlinjer under de första veckorna efter din behandling. Med följande tips ser du till att undvika onödiga biverkningar.

– Du skall undvika att ta på det behandlade området samt använda smink samma dag som behandlingen. Detta för att undvika att irritera området och minska infektionsrisken.
– Du bör undvika att träna och bada bastu i 48 timmar då svett och ansträngning kan påverka resultatet av behandlingen och orsaka svullnad.
– Du bör undvika direkt solljus de första 2 veckorna. Utomhus bör du därför använda ett solskydd med hög SPF och gärna en keps som täcker området.
– Du skall undvika tryck på området i en vecka, till exempel massage eller ansiktsbehandlingar.

Hur länge håller Botox?

Effekten av botox varar vanligtvis 3-4 månader och beror på behandlingsområde samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil samt hur starka muskler man har. Ett bra exempel är att effekten vanligtvis håller kortare tid på män då de i regel har starkare muskler.

Vill man att effekten från botox ska hålla i längre bör du få behandlingar regelbundet. Dessutom bör du helst inleda behandlingen innan rynkorna blir för djupa då de blir svårare att behandla.

Glöm heller att resultatet av behandlingen inte är omedelbart. För estetiska skönhetsbehandlingar med botox brukar man säga att full effekt uppstår först 1-2 veckor efter behandlingstillfället.

Vad är Botox?

Botox, eller botulinumtoxin som det egentligen heter, är ett toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum. När det används inom estetik är det renat samt används i väldigt små mängder. Ämnet har en muskelavslappnande effekt och det är den man drar nytta av när man behandlar rynkor.

Bokar du en botoxbehandling hos oss kan du lita på att behandlingen utförs under säkra förhållanden och med minimal risk.

Stäng Meny