PRP - Platelet rich plasma

PRP (Platelet Rich Plasma) innehåller blodplättsrik plasma och är en av de naturligaste anti-aging behandlingarna. När PRP injiceras i vävnad och stimuleras kroppen att producera nya, friska celler och aktivera läkning och föryngring. Eftersom att PRP är kroppsegen är risken för avstötning eller allergiska reaktioner minimal.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen genomförs genom att man drar blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Med hjälp av en centrifug separeras de röda blodplättarna från den näringsrika plasman som innehåller trombocyter, stamceller och tillväxtfaktorer. Med en väldigt tunn nål injiceras plasman i huden vid behandlingsområdet

PRP ansikte och hud

Plasman som injiceras i ansiktet, hals och dekolletage ökar din cellförnyelse samt stimulerar nybildning av kollagen och elastin. Hudens kvalitet förbättras och elasticiteten ökar. Plasma som injiceras i huden kan förbättra:

· Acne
· Acneärr
· Rynkor/ Fina linjer
· Slapp hud
· Bristningar
· Ärr
· Hyperpigmentering
· Rosacea
· Ojämn hudton

Behandlingen kan med fördel kombineras med microneedeling för att förstärka effekten på olika djup. 

PRP Hår

Plasman som injiceras i hårbotten stimulerar hårsäckarna för att öka hårväxten samt förbättra kvalité på håret, stråna blir fylligare och tjockare. Ökad hårväxt visar sig redan efter första behandlingen. För bästa resultat rekommenderas 3–6 behandlingar med 3-4veckors mellanrum.

Prp underliv - O´shot

O´shot, även kallad orgasmshot, är en naturlig cellföryngrande PRP-behandling. Plasman som injiceras i underlivet stimulerar stamceller, kollagen och blodkärl i området samt verkar cellföryngrande. Det är en skonsam och resultatrik behandling för dig som lider av torrhet och minskad känsla av orgasm samt obehag och smärta vid samlag vilket även kan leda med minskad sexlust. Med hjälp av en icke-kirurgisk metod, behandlar O `shot slidöppningen, området vid urinöppningen och klitoris för att bl.a.:

• Öka sexlust och njutning
• Förstärka känslan av orgasm
• Minska torrhet samt stimulera återfuktning och elasticitet vid intimområdet
• Minska torrhet
• Minska smärta vid samlag

Inför behandling

 Inför behandling med prp i hårbotten bör du duscha samma dag. Vid behandling av underliv bör du vänta tills du är mensfri. Ta inte blodförtunnande mediciner en vecka innan behandlingen. Undvik alkohol 24 h innan behandlingen.  

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

· Du skall undvika att ta på det behandlade området samt använda samma dag som behandlingen pga infektionsrisk

· Du bör undvika träning och bastu i 48 timmar för att minska risken för svullnad

· Du bör avvakta med dusch 24 timmar

Biverkningar

Biverkningar som kan uppstå efter behandling kan vara rodnad, svullnad och irritation i form av små röda märken vid behandlingsområdet. Risk finns även för infektion om eftervården inte sköts korrekt.

Man kan uppleva rodnad och ömhet av huden dagarna efter behandling, därefter börjar huden att flagna. Smörj gärna in huden med fuktkräm och avstå från skrubb och peeling under en vecka.

Stäng Meny