FILLERS

Behandlingar med fillers är ett av de vanligaste skönhetsbehandlingarna och något vi på Klinik Forma är experter på. Vi använder oss av en sorts fillers som består av hyaluronsyra som är ett naturligt förekommande ämne i kroppen. Ämnets uppgift är att fuktbevara och ge volym till huden.

Brist på hyaluronsyra kan leda till att volymen i ansiktet minskar och att rynkor uppstår, där kan fillers hjälpa till att återställa och återuppbygga hudens volym och spänst.

En injektionsbehandling med fillers kan hjälpa till att återställa den förlorade volymen eller få en volymökning på de områden man önskar. På Klinik Forma använder vi olika fillers, däribland Syalge och Teosyal. Det är din behandlare som avgör vilken produkt som är mest lämplig baserad på dina förutsättningar samt området som ska behandlas.

Är du intresserad i fillers i Jönköping, Växjö eller Skövde? Då kan hjälper vi dig gärna!

Kontakta oss idag eller boka en tid online

OMRÅDEN som vi behandlar med fillers

En av de främsta fördelarna med fillers är att man kan använda de för att behandla de allra flesta områdena i ansiktet. Hos oss behandlar vi:

– Läppar
– Kinder
– Nasolabialveck (rynkor mellan näsa och mungipor)
– Marionettlinjer (rynkor mellan mungipor och haka)
– Haka
– Käklinje
– Näsa
– Tear Trough (mörka ringar under ögonen)
– Tinningar
– Ytliga rynkor och ärr
– Händer

Vi erbjuder fillers i Jönköping, skövde & Växjö med omnejd

Klinik Forma är en framstående skönhetsklinik i Småland som erbjuder en rad olika skönhetsbehandlingar och injektionsbehandlingar på flera orter. Alla behandlingar inkluderar en konsultation i samband med behandlingen, därmed kan du boka en behandlingstid direkt här på sajten.

Du kan till exempel boka en tid för:

– Fillers i Jönköping
– Fillers i Växjö
– Fillers i Skövde

Vidare erbjuder vi metoder för permanent hårborttagning, flertalet botoxbehandlingar med mera.

Förbered dig inför fillers

Behandlingar med fillers är relativt enkla och skonsamt som inte kräver särskilt mycket från dig som blir behandlad. Däremot ska du tänka på att:

– Du ska inte ha en infektion eller feber
– Du ska inte ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
– Du får inte vara gravid eller amma vid behandlingen

OBS! För att minska risken för blödning och blåmärken kan man undvika alkohol och NSAID preparat som Ipren under cirka en vecka före behandling, samt omega 3 och omega 6 cirka två veckor före behandling.

Hur går det till när man får fillers?

När du bokar en tid för fillers med oss avsätter vi 40 minuter för ditt besök. Varje besök inleds med en konsultation där kundens behov utvärderas och behandlingsområdet granskas.

Innan behandlingen startas appliceras en bedövningskräm på området som ska injiceras och kunden får även fylla i en hälsodeklaration. Själva behandlingen tar mellan 10 och 15 minuter och du kan lämna kliniken direkt efter behandlingen.

I likhet med de flesta liknande behandlingar kan du räkna med mindre biverkningar direkt efter. De vanligaste biverkningarna inkluderar rodnad, svullnad och i vissa fall blåmärken. Symptomen är övergående och lägger dig vanligtvis inom en veckas tid. Slutresultatet av behandlingen ser man först 2 veckor efter.

Att tänka på efter du har fått fillers

Något som är nästan viktigare än att förbereda sig innan fillers är att man följer rekommendationerna efteråt. Detta för att undvika infektioner, onödiga biverkningar och för att garantera ett så bra slutresultat som möjligt.

Tänk därför på att:

– Du skall undvika att ta på det behandlade området samt använda smink samma dag som behandlingen på grund av infektionsrisk
– Du bör undvika träning och bastu i 48 timmar då svettningar kan leda till ökad svullnad runt injektionsområdet
– Du bör undvika direkt solljus ca 2 veckor och bör använda en solskyddsfaktor med hög SPF

I samband med att du får fillers av oss kommer du få tydliga instruktioner på vad du ska tänka på samt vad du kan förvänta dig av behandlingen.

Hur länge håller fillers?

En behandling med fillers är inte permanent. Hyaluronsyra bryts naturligt ner med tiden och effekten kan vara mellan fyra och tjugofyra månader. Varaktigheten beror främst på behandlingsområde och vilken tjocklek på preparat som används men även på individuella skillnader såsom ålder, rökning, livsstil, med mera.mBehandlas man regelbundet kvarstår dock effekten längre för varje ny behandling.

Stäng Meny